DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 2.000Kč

Začínáme s prodlužováním řas: Jak a na čem trénovat?

Chcete se stát lash stylistkou / stylistou, ale nemáte dostatečné zkušenosti, abyste si otevřeli vlastní salón? Začněte trénovat. Žádný učený z nebe nespadl a cvik dělá mistra. My jsme také začínali od nuly a i v dnešní době se neustále snažíme posouvat dále, zdokonalovat a trénovat. V tomto článku jsme si pro vás připravili rady a tipy, jak se naučit prodlužovat řasy a jak trénovat správnou techniku.

Pořiďte si kvalitní náčiní

Pokud máte v plánu oželit kvalitu trénovacího materiálu, tak to vám hned z kraje nedoporučujeme. Uvidíte, že s kvalitním lepidlem a řasami se vám bude mnohem lépe pracovat, stejně tak se vyplatí investovat do pinzety. Samozřejmě nemusíte kupovat to nejluxusnější, co na trhu najdete, bohatě si vystačíte s materiálem od ověřeného výrobce. Možná budete mile překvapeni, že kvalita neznamená vždy nejdražší.

Co všechno do začátku potřebujete? Veškeré tipy na základní vybavení na prodlužování řas najdete přehledně v našem předchozím článku.

Nabírání řas Nezdá se to, ale i pouhé nabrání řasy chce cvik. Proto se nebojte vzít do ruky pinzetu a zkoušet, zkoušet, zkoušet. Najděte si ten správný “grif” a techniku. Při práci budete nabírat stovky řas denně a špatná technika vás může zpomalit. Navíc si ušetříte hromadu sprostých slov :-). Nevíte, které řasy a kterou pinzetu vybrat? Napište nám a společně najdeme tu nejlepší kombinaci.

Naučte se zacházet s vějířky

Kurzy objemové metody prodlužování řas doporučujeme zkušenějším řasařkám, které ovládají techniku řasa na řasu. I přesto ji však můžete trénovat doma. Důležité je se naučit správně manipulovat s vějířkem řas. Umět je nabrat na pinzetu, přiložit a správně upravit.

Lepení nanečisto

Pokud si zatím netroufáte lepit řasy modelkám, zkoušejte si techniku nanečisto. Jde zejména o to, naučit se nabrat řasu, namočit ji do lepidla (ne celou, ale ani ne málo, jednoduše tak akorát) a připevnit ji správně k podkladu. K těmto účelům skvěle poslouží trénovací zkušební podložka.

 

Jedná se o speciální podložku určenou pro začínající lash stylistky. Na podložce máte několik silikonových ok, na kterých můžete trénovat techniku řasa na řasu. Vyzkoušíte si tak lepení na zaoblený povrch - stejně jako má lidské oko.

Hlavně bez stresu a s přestávkami

Nebuďte na sebe příliš tvrdí, a když vám to v danou chvíli nejde, dejte si pauzu a zkuste přijít na jiné myšlenky. Nebo trénování odložte úplně na jiný den. Vystresovaným a vynervovaným se vám nebude dobře pracovat a mohou se vám klepat ruce. Chce to klid, nadhled, a pak vám to půjde jako po másle.