DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 2.000Kč

Jak správně vybrat lepidlo na prodlužování řas?

Lepidlo na řasy představuje neodmyslitelnou složku metody prodlužování řas. Nestačí vybrat pouze nějaké lepidlo. Musí se přizpůsobit účelu, typu aplikace řas i samotné nositelce. Na trhu je proto mnoho variací, kdy každá sedí někomu jinému.

Prodlužování řas – správně zvolné lepidlo

Už je skoro passé nechat si nalepit celou řadu řas, které vydrží jeden den. Proč ani v dnešní době nevydrží klasická řada řas více dní? Důvod je prostý. Využité množství lepidla by velmi zatížilo víčko. Něco jiného je ovšem decentní aplikace na jednotlivé řasy. Řasařka může dělat přímo tzv. řasu na řasu, kdy se řasy jen prodlouží. Nebo se provádí objemové prodloužení řas, tehdy se více vláken nalepí na jednu řasu, aby bylo oko výraznější. Dle těchto metod se volí správné lepidlo. K objemové aplikaci slouží spíše hutnější lepidlo, aby udrželo jednotlivé trsy. Správně zvolené lepidlo musí snášet i vlhkost a teplotu v místnosti. Přípravek se totiž neuchovává v lednici, rychle zvětrává a v příliš vlhkém prostředí rychle mění strukturu. Houstne a brzy se táhne jako žvýkačka, aplikace řas je složitější, protože se ohýbají a přesně nesedí na oku. Lashstylistka musí dbát i na citlivost klientek. Existuje mnoho typů lepidel, ty silně výparové vadí alergičkám a ženám s citlivou kůží. Proto je dobré mít po ruce klasiku i variaci pro citlivé oči. Ta sice nevydrží tolik, pro dobrý pocit klientky je to ovšem jediná přijatelná varianta.

Materiál k prodlužování řas

Při výběru lepidla je důležitá i barva. Temná nebo klasická černá může být tvrdá, proto některé dámy volí průhlednou variaci. Anebo ji potřebují opět ty dámy, jež jsou citlivé, čerň je totiž trochu agresivnější a na oku pálí. Nejde o pouhou aplikaci, výpary se uvolňují i při pocení, slzení, koupání atd. S průhledným lepidlem na řasy je třeba pracovat pečlivě, stačí opravdu malá kapka. Pokud se nanese větší, po prvním umytí lepidlo vytvrdne a vybělí se, takže to působí, jako by ona nositelka měla ospalky kolem očí. Jestli nejste ještě tak zkušené v manipulaci s materiálem k prodlužování řas, zvolte lepidlo, které pomaleji schne, abyste měly dost času upravit řasy tak, jak potřebujete. Lepidlo na prodlužování řas významně ovlivňuje jejich životnost, proto zkoušejte a vybírejte opravdu pečlivě.

 

Zde naleznete naše nejoblíbenější lepidla: