DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 2.000Kč

Lash stylistka jako živobytí: Kolik zákaznic potřebujete?

Uvažujete nad prací lash stylistky či kosmetičky, ale stále váháte, zda se do toho pustit naplno? Pojďte se s námi podívat na jednu z nejčastějších otázek, které se při změně povolání honí v hlavě každému z nás: Uživí mě to? 

Kosmetický kurz a oprávnění

Než se pustíme do počítání zákaznic, koukneme se nejprve na pravidelné výdaje a počáteční investice. 

 

Abyste vpluli do světa kosmetiček a lash stylistek, musíte projít kurzem a vyřídit si živnost. Myslete na to, že budete pracovat s živými lidmi, chemikáliemi (lepidla, odličovače a odstraňovače lepidla apod.) a zdraví a spokojenost vašich klientek by měla být vždy na prvním místě. Volba kvalitního kurzu prodlužování řas je tedy klíčová. Školení se pořádají pravidelně po celé České republice, stačí si tedy vybrat. 

 

Pokud jste z Moravskoslezského kraje, srdečně vás zveme na jeden z našich kurzů prodlužování řas v Ostravě. Obdržíte certifikát, občerstvení, lash manuál a materiál na kurz.

 

Cena našeho kurzu (řasa na řasu/objemové řasy): 5 500 - 7 500 Kč

Živnostenstvé oprávnění: 1 000 Kč

 

Základní výbava

Než se pustíte do nabírání zákaznic, musíte si pořídit materiál a pomůcky. Přečtěte si, co všechno zahrnuje kompletní výbava na prodlužování řas. Vychází na cca 4 000-9 000 Kč. 

Pravidelné výdaje

Vezměte si papír, tužku a sepište si své každoměsíční výdaje na bydlení, jídlo, domácnost, spoření a pravidelné platby (mobilní telefon, internet atd.). 

 

Do druhé tabulky si vypište pravidelné výdaje spojené s podnikáním - nájem prostor, energie, výdaje na propagaci a doplnění materiálu. Nové řasy na prodloužení a další doplňky vás vyjdou na cca 1000-2000Kč (záleží samozřejmě na počtu zákaznic). Nezapomeňte také, že jako OSVČ musíte měsíčně odvádět zdravotní a sociální pojištění. Částky se každý rok mírně mění, v přepočtu vychází dohromady kolem 5 500 Kč/měsíc. 

 

Budeme-li počítat výdaje 15 000-20 000 Kč  měsíčně se vším všudy, znamená to, že musíte minimálně tolik vydělat.

 

Cena prodlužování řas a počet zákaznic

Cena prodlužování řas se pohybuje kolem 1 500 Kč za nové řasy a 800 Kč za doplnění. Tady už vám stačí spočítat, kolik hodin denně budete pracovat. V pohodě stihnete 2-3 zákaznice denně, tedy 10-15 týdně. Z toho počítejme 2x týdně nové řasy (nová zákaznice nebo stálá zákaznici na úplně nové řasy) a zbytek stálé klientky na doplnění. Týdně tak získáte 7 000-10 000 Kč.

 

Měsíc má průměrně 21 pracovních dní. Budeme-li počítat 4 dny v měsíci jako dovolenou/dny pro vyřizování jiných věcí, zůstane vám 17 dní na práci, což je 3,5 týdne. Během nich si s frekvencí 3 zákaznice denně můžete vydělat až 30 000 Kč měsíčně. 

 

Z praxe víme, že vám k dosažení této částky bude stačit 40-50 zákaznic.

 

“Uživím se jako lash stylistka?”

Ano, i jako lash stylistka se uživíte. Vše ale záleží na vaší šikovnosti, aktivitě, propagaci a konkurenci ve vašem městě. Počáteční investice se může zdát možná trochu děsivá, ale většinou se vrátí během několika prvních měsíců podnikání. Jen nesmíte spát na vavřínech a hledat nové zákaznice. A nezapomeňte, že nejlepší reklamou je spokojená klientka :-).