Shashlyk se ukázal jako příliš slaný nebo tvrdý: jak rychle „zachránit“ maso

Hodování můžete zachránit i poté, co je maso již uvařené.

Poradíme vám, co dělat, když se kebab ukázal tvrdý nebo příliš slaný / foto depositphotos.com

Stává se to, jste připraveni pochutnat si na lahodném kebabu a najednou zjistíte, že marináda je silně přesolená. Ještě horší – všimnout si toho až po přípravě masa na grilu. My vám poradí, co dělat, když je kebab přesolený.

Co dělat, když je kebab přesolený

Řešení problému závisí přímo na tom, v jaké fázi si uvědomíte, že je maso příliš slané. Pokud před okamžikem smažení – bude poměrně snadné hody zachránit. V opačném případě bohužel mnoho možností není.

Řekněme tedy, že si vaše společnost pozdě všimla, že kebab přesolila – co dělat, když už je maso hotové? Oplachování pod vodou bude zbytečné, maso jen zkazíte.

Doporučujeme vám zkusit ho podávat s nepříliš slanými přílohami nebo neutrální omáčkou. Siti může zachránit i použití masa jako přísady do jiných pokrmů – například do salátů, šawarmy a podobně.

Dále si povíme o scénáři, kdy jste se do přípravy kebabu ještě nepustili.

Přesolený kebab – co dělat před grilováním masa

V této siti existuje několik způsobů, které vám pomohou maso zachránit:

  • Pokud je marináda příliš slaná, přidejte do ní trochu soli. cukru, červeného vína nebo sektu.
  • Vyvážení chuti masa může pomoci citronová šťáva nebo ocet – kyselost trochu neutralizuje slanost.
  • Maso opláchněte pod tekoucí vodou, osušte a znovu marinujte – ale bez soli. Nechte ho alespoň 30 minut odležet, aby se chuť trochu vyrovnala.
  • Do marinády přidejte více masa – vytáhne sůl.
  • Do nádoby s marinovaným masem vložte bramboru nakrájenou na plátky, která absorbuje část soli. Tato metoda pomůže pouze v počáteční fázi, ne až když je maso v marinádě už nějakou dobu.

Mimochodem, pokud se bojíte přesolení masa, je lepší přidat sůl až na samém konci – již před smažením nebo dokonce během samotného procesu.

Tvrdý kebab – co dělat s masem

Přišli jsme tedy na to, jak vyřešit problém přesoleného masa. Ale co když s chutí problémy nejsou, ale kebab se prostě nedá rozkousat? To se stává, pokud jste maso špatně naložili nebo ho nechali příliš dlouho na ohni.

Poradíme vám, jak opravit tvrdý kebab. Zabalte kousky masa do alobalu, přidejte k němu poměrně dost oleje, citronové šťávy, zabalte a pošlete do trouby. Tam ho nechte asi 10-25 minut při teplotě 160 °C.

Druhou možností je maso dusit. Samozřejmě to nebude zrovna kebab, ale jistě budete souhlasit, že jíst dobré maso je pořád lepší než ho vyhodit.

Aby však maso v průběhu marinování příliš neztvrdlo, je důležité dodržet časové limity. Kuřecí maso se marinuje asi 2-3 hodiny, vepřové maso asi 4-6 hodin.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes