Recept na lahodný dezert s jahodami.
Tvorožník s jahodami – recept / koláž: My, foto: instagram.com/zoshyt.receptiv/ screenshot
Nabízíme vám jednoduchý recept na tvaroh, který si vás získá snadnou přípravou a kombinací tvarohové hmoty, jahod a želé. Pokud nemáte rádi jahody nebo jste na ně alergičtí, můžete použít jiné bobulovité ovoce.
Mimochodem, jednou z výhod tohoto dezertu je, že se připravuje bez pečení, uvádí My s odkazem na zoshyt.receptiv.
Jahodový koláč s jahodami bez pečení – recept
Ingredience: jahody, jahody, jahody, jahody, jahody, jahody, jahody:
- 2 s. jahodové želé
- 700 ml vody
- 500 g jahod
- sušenky
- 1 kg tvarohu
- 3 vejce
- 1 s. vanilkového cukru
- 200 g cukru
- 200 g rozpuštěného másla
- 60 g kukuřičného škrobu
- 125 ml studeného mléka
Želé zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte vychladnout.
Čtvercovou formu vyložíme potravinovou fólií a na dno naskládáme sušenky. Škrob zalijeme mlékem a dobře promícháme.
V hrnci se silným dnem smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, vejce, škrob a mléko, rozpuštěné máslo. Vše důkladně rozšleháme mixérem a za stálého míchání udržujeme na mírném ohni, dokud nezhoustne.
Tvarohový koláč sestavíme: na piškoty dáme polovinu tvarohové směsi, přikryjeme vrstvou piškotů a opakujeme.
Navrch pošlete nakrájené jahody a naplňte studeným želé, které by mělo začít houstnout. Dejte přes noc do lednice a je hotovo.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit tvaroh bez pečení:
Kdo je zoshyt.receptiv?
zoshyt.receptiv je populární kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty na gurmánské pokrmy. K odběru zoshyt.receptiv se přihlásilo více než 90 000 uživatelů Instagramu.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.