Chutné, krásné, jednoduché: recept na úžasný jahodový tvaroh bez pečení

Recept na lahodný dezert s jahodami.

Tvorožník s jahodami – recept / koláž: My, foto: instagram.com/zoshyt.receptiv/ screenshot

Nabízíme vám jednoduchý recept na tvaroh, který si vás získá snadnou přípravou a kombinací tvarohové hmoty, jahod a želé. Pokud nemáte rádi jahody nebo jste na ně alergičtí, můžete použít jiné bobulovité ovoce.

Mimochodem, jednou z výhod tohoto dezertu je, že se připravuje bez pečení, uvádí My s odkazem na zoshyt.receptiv.

Jahodový koláč s jahodami bez pečení – recept

Ingredience: jahody, jahody, jahody, jahody, jahody, jahody, jahody:

  • 2 s. jahodové želé
  • 700 ml vody
  • 500 g jahod
  • sušenky
  • 1 kg tvarohu
  • 3 vejce
  • 1 s. vanilkového cukru
  • 200 g cukru
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 125 ml studeného mléka

Želé zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte vychladnout.

Čtvercovou formu vyložíme potravinovou fólií a na dno naskládáme sušenky. Škrob zalijeme mlékem a dobře promícháme.

V hrnci se silným dnem smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, vejce, škrob a mléko, rozpuštěné máslo. Vše důkladně rozšleháme mixérem a za stálého míchání udržujeme na mírném ohni, dokud nezhoustne.

Tvarohový koláč sestavíme: na piškoty dáme polovinu tvarohové směsi, přikryjeme vrstvou piškotů a opakujeme.

Navrch pošlete nakrájené jahody a naplňte studeným želé, které by mělo začít houstnout. Dejte přes noc do lednice a je hotovo.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak připravit tvaroh bez pečení:

Kdo je zoshyt.receptiv?

zoshyt.receptiv je populární kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty na gurmánské pokrmy. K odběru zoshyt.receptiv se přihlásilo více než 90 000 uživatelů Instagramu.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes