Seznam zahrnuje grapefruity a švestky.
Zjistěte, které ovoce má antioxidanty / koláž od My, foto: depositphotos.com
Certifikované odbornice na výživu Laurie Barrettová a Lauren Manakerová vyjmenovaly ovoce a bobuloviny, které mají více antioxidantů než zelený čaj, píše server realsimple.com.
„Antioxidanty jsou životně důležité pro celkové zdraví, ale každý druh hraje v udržování našeho zdraví jinou roli. Zatímco zelený čaj je silným zdrojem antioxidantů, mnoho druhů ovoce poskytuje stejné nebo dokonce větší výhody,“ uvedla publikace.
Které ovoce má antioxidanty: 6 nejlepších
Zde je uvedeno, které ovoce odborníci na výživu obzvláště vyzdvihují:
Jablka. Mají působivé antioxidační vlastnosti. Mezi polyfenolické antioxidanty, které najdete v jablkách, patří kvercetin a fenolové kyseliny, jsou také plné vitaminu C. Mají vysoký obsah vlákniny a zlepšují zdraví střev, metabolismu a buněk.
Ostružiny. Tyto jasně fialové bobule jsou bohaté na vlákninu a plné antioxidantů, jako jsou antokyany, flavanoly, fenolové kyseliny a vitamin C, které pomáhají předcházet chronickým onemocněním i každodennímu nachlazení. Ostružiny společně podporují zdraví střev, srdce a očí.
Grapefruit. Grapefruit je bohatý na flavonoidy a fenolové kyseliny, vlákninu, vitamin A, kyselinu listovou a draslík a podporuje imunitní systém, střeva, srdce, oči a metabolismus.
Borůvky. Jedna z potravin bohatých na antioxidanty. Nejvýznamnějšími polyfenolickými antioxidanty obsaženými v borůvkách jsou antokyany a kvercetin, jsou však také plné manganu a vitaminu K, které podporují zdraví kostí a srdce.
Švestky. Zdroj antioxidantů, jako jsou fenolické kyseliny a antokyany, a také vitaminu C. Mají také vysoký obsah vitaminu A, vitaminu K a vlákniny, která zlepšuje zdraví očí, kostí, srdce a střev.
Granátové jablko. Obsahuje významné množství kyseliny listové a draslíku, které zlepšují energetický metabolismus, hydrataci a zdraví srdce. Semena jsou plná vlákniny pro pravidelnější trávení.
Připomínáme, že dříve bylo sestaveno 7 nejlepších potravin s vysokým obsahem vlákniny.