Avokádo dozraje desetkrát rychleji: musíte ho dát do sáčku s jedním plodem.

Jedná se o účinnější metodu.

Naučte se, co dělat, aby avokádo dozrálo / foto depositphotos.com

Šéfkuchařka z America’s Test Kitchen Kate Bernot nám prozradila, co dělat, aby avokádo rychleji dozrálo. Tento jednoduchý lifehack může pomoci výrazně zkrátit dobu čekání, píše express.co.uk.

„Někteří lidé sice dávají přednost tomu, že avokádo vloží do mikrovlnné trouby jako rychlé řešení jeho zrání, ale existuje i účinnější metoda,“ uvádí publikace.

Co dělat, aby avokádo dozrálo – lifehack

Bylo zjištěno, že zahřívání avokáda může způsobit jeho změknutí a nechutnost, ale vložení do sáčku s jedním dalším ovocem způsobí, že avokádo rychle dozraje a zároveň si zachová svou chuť.

Podle šéfkuchaře stačí dát nezralé avokádo do sáčku s banánem. A abyste proces ještě více urychlili, dejte sáček na teplé místo v kuchyni.

„Vyzkoušel jsem to… A za necelé dva dny jsem měla zralé avokádo jako na tac. Můj manžel si myslí, že mám kouzelné schopnosti na zrání ovoce, ale ve skutečnosti jsem použila prostou vědu,“ svěřila se Bernotová.

Metoda funguje, protože banány uvolňují velké množství etylenu. Ten způsobuje, že avokádo přeměňuje své škroby na cukr, což urychluje proces zrání.

Abyste zjistili, zda je avokádo plně zralé, doporučuje Kate zmáčknout spodní část avokáda – tlustý a kulatý konec. Pokud je tato část zralá a měkká, bude zralý i zbytek.

„Avokádo je tzv. klimakterické ovoce, což znamená, že po utržení dozrává, když hladina etylenového plynu v něm dosáhne určitého bodu. Plyn etylen působí jako rostlinný hormon, který dává plodu signál, že by měl při dozrávání trochu zrychlit. Když jeden plod uvolní etylenový plyn, ostatní plody v okolí dostanou zprávu, že je čas, aby také dozrály,“ dodal šéfkuchař.

Připomeneme, že dříve My psal, jak udělat avokádo 10krát chutnější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes