Odborníci navrhli několik účinných způsobů, jak mohou rodiny utratit méně za potraviny.
Nejúčinnější způsoby, jak mohou rodiny utratit méně za potraviny / Koláž: My, foto: pixabay.com
Hlavní:
- Šest účinných způsobů, jak utratit méně za potraviny
- Odborníci se podělili o rady, jak „zachránit“ zeleninu, která začíná vadnout
Podle odborníků je důležité hledat způsoby, jak snížit náklady, a to i na každodenní nákupy v supermarketech.
Přečtěte si náš článek „Stoprocentní způsob, jak ušetřit zásoby brambor: můžete jíst měkkou kořenovou zeleninu“.
Odborníci se s vámi podělili o praktické tipy, jak omezit plýtvání potravinami a ušetřit na svém rozpočtu, píše se v článku v deníku The Sun.
Odborníci určili šest účinných způsobů, jak mohou rodiny utrácet méně za potraviny.
Jeden z těchto tipů je obzvláště užitečný – pomůže „oživit“ již nepříliš čerstvé potraviny a zachránit je tak před košem.
Odborník Andrew Wright řekl: „Chápeme tlak, který rodiny ve Velké Británii pociťují v souvislosti s rostoucími cenami potravin. Věříme, že sdílením jednoduchých, ale účinných tipů, jak ušetřit v kuchyni, můžeme lidem pomoci ušetřit část jejich domácího rozpočtu.“
A dodává: „V současné době je na trhu více než polovina výrobků, které jsou určeny k prodeji: „Vzhledem k posledním údajům o inflaci a dramatickému nárůstu cen potravin je stále důležitější hledat praktická řešení. Naším cílem je podporovat naše zákazníky nejen kvalitními a kompaktními spotřebiči, ale také užitečnými tipy, které jim umožní rozumněji nakládat s potravinami a omezit plýtvání.“
Cílem odborníků je pomoci domácnostem maximalizovat efektivitu jejich zásob a zamezit plýtvání.
Jak již bylo uvedeno, odborníci se podělili o svůj klíčový tip na „záchranu“ zeleniny, která začíná vadnout – a stačí k tomu miska s ledovou vodou.
Mnozí z nás kupují čerstvé produkty, spotřebují jen část z nich a zbytky často vyhodí. Odborníci jsou však přesvědčeni: každá jednotlivá položka surovin může být prospěšná – a je to skvělý způsob, jak ušetřit peníze.
Přesto se to doporučuje: „Snažte se využívat produkty naplno. Například kosti z pečeného kuřete lze použít k přípravě bohatého vývaru, stonky brokolice lze oloupat a opéct a zbytek zeleně přidat do omáček, které získají bohatou chuť.“
I když se hotové svačiny zdají být pohodlným řešením, odborníci zdůrazňují, že domácí alternativy jsou mnohem levnější.
Odborníci také radí: „Vyhněte se drahým svačinám a nápojům zakoupeným v obchodě. Zkuste si doma připravit müsli, ledovou kávu nebo směs oříšků a sušeného ovoce – je to nejen cenově výhodnější, ale také zdravější“.
Podívejte se na video – jak skladovat ovoce a zeleninu:
Samozřejmě, pokud si koupíte zeleninu jen na boršč kilo všeho, pak nejsou žádné problémy se skladováním – snědeno a zapomenuto. Tomu se věnuje materiál na You-Tube-kanálu Snidanok s 1+1.
Obyvatelé chalup mají jinou siti: jakmile skončí sklizeň, nastává otázka, jak a kde ji skladovat během zimy, protože pěstování ovoce a zeleniny stálo mnoho času a úsilí. O tom všem nám v příběhu vyprávějí odborníci.
Již dříve bylo informováno o tom, jak správně skladovat med. Med vydrží čerstvý po velmi dlouhou dobu, pokud ho správně skladujete.
Připomeňme, že dříve My psal o tom, proč by se cibule neměla skladovat v chladničce. Odborník nám prozradil, jak cibuli správně skladovat, aby zůstala čerstvá několik měsíců.
Další novinky:
The Sun
The Sun.co.uk je internetové vydání největších britských novin a člen britského tiskového regulačního úřadu IPSO. The Sun se podle svých internetových stránek zavazuje k dodržování nejvyšších standardů přesnosti zpravodajství a nadále investuje do původní žurnalistiky v tištěné i online podobě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte příslušný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.