Kde a jak skladovat maso v lednici: rozhodně ho ukládáte na špatné místo

Zjistěte, jak dlouho můžete v lednici uchovávat maso a ryby a do které police je dát, aby vydržely déle čerstvé.

Jak dlouho můžete uchovávat maso a ryby v lednici / freepik.com

Pokud jste někdy museli vyhodit zkažené maso nebo ryby z lednice, pak jste pravděpodobně vyčítali kvalitu potravin. Ta však nemusí být problémem, ale místo, kde je skladujete. Ukazuje se, že ne všechny police v lednici jsou vhodné pro skladování syrových nebo rozmražených masných a rybích výrobků. Britští odborníci vydali doporučení, kde a jak dlouho můžete v chladničce skladovat čerstvé ryby a jak nejlépe uchovávat čerstvé maso.

Připomeňme, že dříve jsme vám řekli, jak dlouhodobě uchovat vejce, aby se nekazily celé měsíce.

Kde a jak skladovat maso a ryby v lednici

Podle odborníků existuje v lednici police, kterou lze směle označit za nejlepší místo pro skladování syrového masa i ryb, píše britský bulvární deník Express.co.uk. Právě zde totiž tyto produkty vydrží déle čerstvé.

Jedná se o spodní polici, která je obvykle nejchladnější částí chladničky. Skladování masa nebo čerstvých/zmrazených ryb zde také zabraňuje jejich kontaktu (v případě, že vytečou) s ostatními potravinami.

Jak dlouho můžete uchovávat maso a ryby v chladničce

Syrové maso v chladničce může ležet 1 až 5 dní, v závislosti na jeho druhu. Například kuřecí maso – asi 2 dny, hovězí maso – 3-5 dní.

Syrové ryby je optimální skladovat maximálně 1-2 dny. Pokud jde o to, jak dlouho lze rozmrazenou rybu skladovat v lednici – také ne déle než 2 dny, to znamená, že od okamžiku rozmrazení je žádoucí ji během těchto dvou dnů uvařit a sníst. Nesmí se znovu zmrazovat.

Ještě častěji se hostitelé zabývají otázkou: Jak skladovat maso v lednici – v sáčku, nebo ne (a také ryby)? No, v sáčku potraviny skladovat nemůžete, jinak se „udusí“, tj. začnou se rychleji kazit.

Maso a ryby by se měly ze sáčku přendat do skleněné, smaltované nebo plastové nádoby.

Správné umístění masa a ryb je podle odborníků jen částí skládačky. Důležité je také to, jak využijete prostor uvnitř lednice, píše web Petitchef.

Přeplněná chladnička může vést k nerovnoměrné teplotě a špatné cirkulaci vzduchu uvnitř. Když vzduch nemůže volně cirkulovat, chladné oblasti se stávají zranitelnými a některé potraviny se mohou rychleji kazit. Ponechání prostoru mezi položkami nejen zlepšuje cirkulaci vzduchu, ale také umožňuje udržovat nastavenou funkci teplotních zón.

Navíc ne všechny čerstvé potraviny je nutné skladovat v chladničce.

Nejlépe je tam nedávat:

  • rajčata;
  • banány;
  • brambory;
  • cibule;
  • nezralé avokádo.

Lépe se jim daří mimo chladničku. Nízké teploty mohou změnit jejich chuť, poškodit strukturu a dokonce urychlit hnití.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes