Ovoce číslo 1 pro zdraví srdce bylo jmenováno

Kardiolog uvedl, že přínos tohoto ovoce pro srdce lze jen stěží přeceňovat.

Kardiolog jmenoval nejužitečnější ovoce pro srdce / foto depositphotos.com

Avokádo je nejlepším ovocem pro zdraví srdce, protože je bohaté na srdci prospěšné tuky, vlákninu, vitaminy, minerály a antioxidanty.

Studie prokázaly, že pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a krevní tlak, píše Eeatingwell. Podle kardioložky Sarah Alexanderové je avokádo nejlepším ovocem pro zdraví srdce.

Avokádo obsahuje vitaminy, minerály a antioxidanty, které podporují zdraví srdce. Jedním z významných, jak poznamenala Alexanderová, je draslík. „Draslík pomáhá snižovat krevní tlak tím, že snižuje účinky sodíku,“ vysvětlila.

Avokádo je také plné antioxidantů, jako jsou karotenoidy a vitamin E, které pomáhají chránit cévy, snižují hladinu špatného cholesterolu a podporují celkové zdraví cév.

Avokádo je bohaté na srdci prospěšné polynenasycené a mononenasycené tuky. Studie prokázaly, že tyto tuky mohou pomoci snížit hladinu „špatného“ cholesterolu.

Metaanalýza sedmi studií zjistila, že lidé, kteří jedí avokádo, mají nižší hladinu celkového cholesterolu a „špatného“ cholesterolu než ti, kteří avokádo nejedí.

Další studie spojují konzumaci avokáda s celkově nižším výskytem srdečních onemocnění. Jedna studie například zjistila, že lidé, kteří jedli alespoň dvě porce avokáda týdně, měli o 16 % nižší pravděpodobnost kardiovaskulárních onemocnění a o 21 % nižší pravděpodobnost ischemické choroby srdeční než ti, kteří avokádo nekonzumovali. Studie také zjistila, že nahrazení pouhé poloviny porce másla nebo margarínu avokádem bylo spojeno s 16-22% snížením rizika kardiovaskulárních onemocnění.

Avokádo je bohaté na vlákninu, což je živina, kterou většina z nás nekonzumuje v dostatečném množství. Půlka avokáda totiž obsahuje téměř 7 gramů vlákniny. To je čtvrtina z 28 gramů denní hodnoty. Přibližně polovinu z toho tvoří rozpustná vláknina, která snižuje hladinu cholesterolu.

Avokádo se také může pochlubit větším množstvím rostlinných sterolů než většina ostatních druhů ovoce. „Rostlinné steroly mohou snižovat hladinu cholesterolu tím, že zabraňují jeho vstřebávání, a snížení hladiny cholesterolu může snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění,“ řekl nám Alexander.

Další zprávy o prospěšnosti ovoce

V poslední době se objevují názvy ovoce a zeleniny, které léčí nemoci. Odborníci na výživu a dietologové doporučili věnovat pozornost barvě ovoce a zeleniny. To pomůže ochránit tělo před vážnými problémy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes