Levné maso bude jako špičkový steak: musíte ho marinovat v jedlé sodě.

Po velmi jednoduché úpravě bude maso tak křehké, že ho budete moci krájet lžící.

Co dělat, aby bylo maso měkčí / : pexels

Milovníci hovězího masa vědí, že obyčejné maso z obchodu nebo trhu by se mělo vařit alespoň 2 hodiny. A i poté může pokrm zůstat tuhý a „gumový“. Z telecího masa lze samozřejmě připravit ten nejkřehčí steak. K tomu je však třeba koupit speciální mladé maso, které rozhodně nebude stát 200 hřiven za kilogram.

Naštěstí moudří kuchaři přišli na způsob, jak z levného tržního produktu udělat elitní steak. Pojmenovali trik, jak syrové maso bez větší námahy změkčit. Tato metoda je oblíbená v čínské kuchyni.

Co můžete přidat do masa, aby bylo měkké

O kulinářské tajemství se podělili v publikaci Express. Levný steak můžete zjemnit použitím běžného změkčovadla masa. jedlá soda.

V Číně se tato metoda nazývá „sametování“. Povrch hovězího masa se posype jedlou sodou (1 čajová lžička na 500 g) a nechá se 10-30 minut působit. Přípravek zvyšuje hladinu pH. Bílkoviny se neváží tak pevně, což maso výrazně změkčí. Po marinování steaky dobře opláchněte a osušte, aby v nich nezůstala příchuť sody.

„Vezměte si na pomoc maso, které jste si připravili z masa a zeleniny:

Pak můžete přejít k vaření. Když víte, jak změkčit maso pomocí jedlé sody, můžete si připravit lahodné steaky jako z drahé restaurace. Telecí maso pečte 7-10 minut, nebo ho poduste asi 40 minut. Bude měkké mnohem rychleji.

Není to jediný způsob, jak maso změkčit. Staré syrové produkt lze namočit na 2-4 hodiny do perlivé vody, vína nebo citronové šťávy. Tyto látky změkčí vlákna a výrobek zjemní. Oba způsoby můžete kombinovat – marinovat a poté posypat jedlou sodou.

Pokud je pokrm již hotovéale uvnitř je stále tvrdá, lze ji uvařit ve vodní lázni nebo podusit ve smetaně. Je důležité, aby se hovězí maso nepřipálilo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes