Po velmi jednoduché úpravě bude maso tak křehké, že ho budete moci krájet lžící.
Co dělat, aby bylo maso měkčí / : pexels
Milovníci hovězího masa vědí, že obyčejné maso z obchodu nebo trhu by se mělo vařit alespoň 2 hodiny. A i poté může pokrm zůstat tuhý a „gumový“. Z telecího masa lze samozřejmě připravit ten nejkřehčí steak. K tomu je však třeba koupit speciální mladé maso, které rozhodně nebude stát 200 hřiven za kilogram.
Naštěstí moudří kuchaři přišli na způsob, jak z levného tržního produktu udělat elitní steak. Pojmenovali trik, jak syrové maso bez větší námahy změkčit. Tato metoda je oblíbená v čínské kuchyni.
Co můžete přidat do masa, aby bylo měkké
O kulinářské tajemství se podělili v publikaci Express. Levný steak můžete zjemnit použitím běžného změkčovadla masa. jedlá soda.
V Číně se tato metoda nazývá „sametování“. Povrch hovězího masa se posype jedlou sodou (1 čajová lžička na 500 g) a nechá se 10-30 minut působit. Přípravek zvyšuje hladinu pH. Bílkoviny se neváží tak pevně, což maso výrazně změkčí. Po marinování steaky dobře opláchněte a osušte, aby v nich nezůstala příchuť sody.
„Vezměte si na pomoc maso, které jste si připravili z masa a zeleniny:
Pak můžete přejít k vaření. Když víte, jak změkčit maso pomocí jedlé sody, můžete si připravit lahodné steaky jako z drahé restaurace. Telecí maso pečte 7-10 minut, nebo ho poduste asi 40 minut. Bude měkké mnohem rychleji.
Není to jediný způsob, jak maso změkčit. Staré syrové produkt lze namočit na 2-4 hodiny do perlivé vody, vína nebo citronové šťávy. Tyto látky změkčí vlákna a výrobek zjemní. Oba způsoby můžete kombinovat – marinovat a poté posypat jedlou sodou.
Pokud je pokrm již hotovéale uvnitř je stále tvrdá, lze ji uvařit ve vodní lázni nebo podusit ve smetaně. Je důležité, aby se hovězí maso nepřipálilo.