Šašlik se vám rozplyne v ústech: odborník na vaření odhalil tajemství dokonalé marinády na maso

Marináda se připravuje velmi jednoduše a z minimálního množství ingrediencí.

Marináda „základ“ pro šťavnatý a křehký kebab / Koláž: My, foto pixabay

Aromatický kebab grilovaný na roštu je oblíbeným pokrmem mnoha náš krajan, zejména v teplém ročním období. Aby bylo maso šťavnaté a křehké, je důležité správně připravit marinádu. My zjistil, jaký je nejlepší způsob marinování kebabu, aby se maso rozplývalo na jazyku.

Vítěz mezi kebaby: recept, který si podmaní i ty nejnáročnější gurmány.

O recept na báječnou marinádu na kebab se podělila blogerka na Instagramu @alionakarpiuk.

Na marinádu budete potřebovat:

  • kefír – 250 ml;
  • olivový olej – 3-4 polévkové lžíce;
  • med – 1 polévková lžíce;
  • česnek – 5 stroužků;
  • rozmarýn – několik větviček;
  • sůl, pepř.

Maso nejprve důkladně připravte a odstraňte vše přebytečné, poté ho nakrájejte na kostky.

Poté si vezměte mísu a všechny ingredience smíchejte dohromady. Nezapomeňte přidat sůl a pepř. Maso přelijte marinádou.

Maso marinujte nejméně čtyři hodiny, nejlépe však přes noc. Poté můžete začít maso smažit.

Před grilováním můžete do kebabu přidat trochu citronu, snítku rozmarýnu a posypat mletým pepřem.

Díky kefíru bude maso křehké a šťavnaté.

Dobrou chuť!

Jak marinovat maso – podívejte se na video:

Kdo je alionakarpiuk

alionakarpiuk je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých pokrmů. Alionakarpiuk odebírá více než 125 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes