K přípravě lahodné marinády na maso budete potřebovat minimum ingrediencí.
Recept na cibulovou marinádu na maso / Koláž: My, foto depositphotos.com
Žádné teplé roční období se neobejde bez kebabu. Ne vždy se však maso na grilu ukáže křehké a šťavnaté. Tajemstvím nejlepšího kebabu je totiž kvalitní maso a chutná marináda. O to první je třeba se postarat okamžitě a s tím druhým lze experimentovat. My vám poradí, jak maso nejlépe marinovat.
Recept na marinádu je velmi jednoduchý, ale maso z něj vyjde bezkonkurenčně nejlepší. Podle kuchařské blogerky na TikToku @viktoria_food je hlavní složkou marinády cibule.
Na 1,5 kg kolínka budete potřebovat:
- cibuli – 500 g;
- sůl – 1,5 lžičky;
- rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
- koření na maso – 1,5 lžičky.
Než začnete marinovat, připravte si maso. Omyjte ho, nakrájejte na kousky a přendejte do nádoby.
Poté přidejte sůl, koření a volitelně papriku.
Vezměte cibuli, oloupejte ji a nastrouhejte na pyré.
Hotovou cibulovou směs můžete bez obav přidat k masu. Nezapomeňte vše dobře promíchat a zalít 3 lžícemi slunečnicového oleje.
Maso nechte marinovat 12-24 hodin v lednici. Čím déle se marinuje, tím intenzivnější bude jeho chuť.
Dobrou chuť!
Jak připravit cibulovou marinádu – podívejte se na video:
Jaký druh kebabu existuje
Název pokrmu pochází z krymsko-tatarského názvu „šišlyk“ – rožeň. Pokrm se připravuje z nadrobno nakrájeného skopového masa, navlečeného na špejli a pečeného na dřevěném uhlí v grilu na dřevěné uhlí; může se použít marináda, od jednoduchého koření (sůl, černý pepř, ocet) až po složité vícesložkové kompozice, které vyžadují speciální přípravu. Později se pro pokrmy z vepřového masa, drůbeže, ryb, zeleniny, hub připravované stejným způsobem vžil název kebab (na Západě se obvykle nazývá barbecue), uvádí Wikipedie.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.