Jednoduchý recept na červený kaviár, který si každý zamiluje.
Domácí červený kaviár / Koláž: My, foto: screenshoty z videa
Ve slavnostním menu hostesek mezi občerstvením obvykle nechybí oblíbené chlebíčky s červeným kaviárem. S rychlým růstem cen na je naše země se však kaviár stal pro mnoho lidí méně dostupným než dříve.
My se dozvěděl, že z této site se lze dostat tím, že si červený kaviár připravíte doma. O recept na chutný kaviár se podělil profesionální kuchař Oleksandr Ogorodnik na svém kanálu na YouTube.
Vítěz mezi kebaby: recept si podmaní i ty nejnáročnější gurmány.
Domácí červený kaviár – recept
Ingredience:
- Cibule 1 ks.
- Mrkev 1 ks.
- Salera stonky 1-2 ks.
- Vavřínový list 1-2 ks.
- Černý pepř – 5-7 hrášků
- Petrželová nať 1 svazek
- Česnek – 2-3 stroužky
- Odřezky, páteř a hlava 1 červené ryby
- Rostlinný olej
- Agar-agar
- Sůl
- Cukr
Nejprve je třeba připravit rybí vývar. Za tímto účelem je třeba hlavu a odřezky z červené ryby (můžete ji nahradit makrelou nebo candátem), nakrájenou cibuli, mrkev, stonek salery a koření zalít asi 2 litry ledové vody a vařit 1 hodinu na mírném ohni.
Poté, co se vývar uvaří, je třeba odškrábnout pěnu. Mezitím je vhodné připravit rostlinný olej. Nalijte ho do misky a pošlete na 1 hodinu do mrazáku.
Když je vše připraveno, na každých 250 g scezeného rybího vývaru přidejte 1 g agar-agaru a také červené potravinářské barvivo, trochu soli a cukru. To vše přiveďte k varu a vařte 1 minutu, poté nalijte do dávkovače na omáčku nebo do injekční stříkačky bez jehly.
Vychladlé máslo vyjmeme a po kapkách začneme kapat do kaviáru. Hotový kaviár přecedíme přes sítko a propláchneme pod tekoucí studenou vodou, abychom odstranili zbytky oleje.
Červený kaviár je doma hotový, dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak správně připravit domácí kaviár:
Další novinky:
Kdo je Oleksandr Ogorodnik?
Oleksandr Ogorodnik je ukrajinský šéfkuchař, který má 10 let zkušeností s prací v profesionálních kuchyních po celém světě, má uzavřený Kulinářský klub a na svém kanálu na YouTube sdílí recepty na různá jídla.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.