Recept na aromatický a chutný kebab.
Šašlik – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Sezóna kebabů již začala a příprava tohoto pokrmu v lese je skvělou záminkou k setkání s přáteli. Nabízíme vám jednoduchý recept na vepřový kebab, který se povede úplně každému.
Mimochodem, zkuste si na šašlik připravit nakládanou cibuli, uvádí My s odkazem na iriska_dimitrova.
Perfektní po svátcích: bombastická polévka z toho, co zbylo v lednici.
Vepřový kebab – recept
Složení: 1:
- 3 kg vepřového límce
- 1-1,5 kg cibule
- 1 koření „Na kebab“
- sůl (podle chuti)
Pro nakládanou cibuli:
- 2 cibule
- 0,5 lžíce soli
- 0,5 lžíce cukru
- 1 šálek vody
- bylinky
- ocet
Vepřové maso nakrájejte na pláty silné 3 cm a poté na dlouhé plátky.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a potřete ji solí.
Cibuli přidejte k masu, dochuťte kořením nebo oblíbeným kořením, dobře promíchejte a nechte hodinu odležet.
Připravené maso navlékněte na špejle a za občasného otáčení grilujte na grilu na dřevěném uhlí, dokud není hotové.
Zatímco se kebab peče, můžete si připravit marinovanou cibuli. K tomu nakrájejte cibuli na tenká půlkolečka, přidejte sůl, cukr, ocet, bylinky a vodu.
Vše smíchejte a nechte asi 30 minut odležet.
Kebab podávejte na tenkém pita chlebu, posypaný nakládanou cibulí.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit vepřový kebab:
Kdo je iriska_dimitrova?
iriska_dimitrova je populární kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty gurmánských jídel. Blog iriska_dimitrova odebírá více než 100 000 uživatelů Instagramu.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.