Krásnou a chutnou velikonoční polevu lze vyrobit z pouhých dvou ingrediencí.
Jednoduchý recept na lesklou polevu od Hectora / Koláž: My, foto pixabay
Velikonoční pečivo je tradičně přijímáno ke zdobení polevou, posypem nebo ořechy. Velmi často se však stává, že „bílé čepičky“ na kulichu začnou praskat nebo nestačí zaschnout a lepí se na ruce. My našel recept na dokonalou lesklou polevu.
Mimochodem, dříve jsme vám řekli: Jak udělat glazuru na paštiky, aby nepraskala.
Známý šéfkuchař a porotce soutěže MasterChef Hector Jimenez-Bravo se na své stránce na Instagramu podělil o svůj oblíbený recept na polevu na velikonoční pečivo. Je velmi snadná na přípravu a dopadne výborně a nelepí se.
Budete potřebovat: 1:
- kondenzované mléko – 130 g;
- sušené mléko – 60 g.
Poté směs důkladně promíchejte metličkou. Pokud se ukáže, že je směs tekutá nebo naopak zahuštěná, postupně přidávejte další sušené mléko nebo kondenzované mléko.
Vychladlé koláče opatrně stěrkou potřete polevou a podle potřeby ozdobte. Koláče nechte několik hodin při pokojové teplotě, aby glazura zcela zaschla.
Přejeme vám chutné Velikonoce!
Jak vyrobit lesklou polevu – podívejte se na video:
Další recepty:
Kdo je Héctor Jiménez-Bravo?
Hector Jiménez-Bravo je kolumbijský šéfkuchař, restauratér a televizní moderátor. Na je naše země se stal populárním zejména jako porotce kulinářské reality show „MasterChef“. Je tvůrcem vlastního kulinářského stylu „Nuevo Latino“. náš krajan občanství získal v květnu 2021. Podporoval Ukrajinu během totální války. Angažuje se v charitativní činnosti ve prospěch ukrajinských ozbrojených sil a připravuje jídla pro obranné síly, ukrajinskou armádu, policii, nemocnice a lidi v nouzi.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.