Tento pokrm se bude hodit i těm, kteří ho zkoušejí poprvé.
Pošírované vejce – recept bez problémů pro začátečníky / foto depositphotos.com
Snídaně je velmi důležité jídlo, protože se stává výchozím bodem našeho dne a dodává mu potřebnou energii. Jedním z oblíbených produktů na ráno jsou vejce. Mohou být smažená, vařená nebo připravená v různých pokrmech.
Dnes se budeme zabývat tím, jak si doma připravit sázená vejce. Můžeme si ho dát na toast s avokádem, listy salátu a rajčetem. Taková jednoduchá snídaně vás může zasytit až do oběda.
Jak uvařit vejce – Lifehack
Někteří lidé se ho snaží vařit v mikrovlnné troubě, ale takové vejce získá poněkud „gumovou“ strukturu. Naštěstí existuje efektivnější, ale stejně jednoduchý způsob, jak připravit pošírované vejce.
Pro tento způsob budete potřebovat dvě malá sítka. Ty je třeba spustit do vroucí vody, do každého z nich vyklepnout jedno vejce a vařit tři minuty.
Pro lepší rozložení teploty nezapomeňte vše přikrýt pokličkou, jinak budou příliš řídká.
Jak uvádí Food & Wine, vejce se „začnou vařit okamžitě“. Pokud jde o dobu vaření pošírovaného vejce, kuchařský blogger uvádí dobu tři až pět minut. Když je vejce hotové, jednoduše ho položte na talíř nebo ubrousek, aby nasálo přebytečnou vlhkost.
„Vejce je třeba vařit v troubě:
Komentátoři se podělili o své osvědčené tipy, jak tímto způsobem bez problémů uvařit sázené vejce. Například můžete sítko lehce potřít olejem, aby se z něj lépe vyjímalo, a pak ho umýt.
Našli se však i tací, kterým se tento šikovný trik nelíbil.
„Doslova stačí přidat do vody ocet, přidat do vody vejce, zamíchat vodu, vyndat vejce, vejce je hotové. Nemusíte nic extra čistit, zejména jemné sítko. Je to tak otravné,“ napsala komentátorka.