Nádherná roláda, která se hodí na slavnostní stůl.
Sekaná se sýrem – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Sekanou se sýrem lze připravit jako svačinu nebo podávat na velikonoční stůl. Připravuje se z jednoduchých surovin bez zbytečného piplání a chutná ještě lépe než kupovaná v obchodě. Také taková roláda ohromí svým svátečním a barevným vzhledem.
Mimochodem, nezapomeňte nechat roládu před krájením dobře vychladnout, uvádí My s odkazem na alionakarpiuk.
Domácí pizza za 15 minut: bomba recept s jedním tajemstvím.
Sekaná na velikonoční stůl – recept
Suroviny: 1:
- 400 g mletého masa
- 1 cibule
- koření podle chuti
- Sýrový základ:
- 300 g sýra
- 3 vejce
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička kurkumy
Nastrouhejte sýr, přidejte vejce, kurkumu, zakysanou smetanu a dobře promíchejte.
Formu vyložíme pergamenem, vymažeme rostlinným olejem a nalijeme sýrový základ. Urovnáme lžící a pečeme při 180 stupních 10-15 minut.
Do mletého masa přidáme nastrouhanou cibuli, sůl, koření podle chuti a promícháme.
Mleté maso rozetřete na teplý sýrový základ a srolujte.
Rolku vložte do alobalu a pečte 30 minut při 180 stupních. Odstraňte fólii a nechte roládu vychladnout.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit slavnostní roládu:
Kdo je alionakarpiuk?
alionakarpiuk je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. Alionakarpiuk odebírá více než 60 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.