Dvakrát tolik řízků – do mletého masa nemusíte dávat rýži a brambory: tady je, co přidat.

Abyste zvýšili množství mletého masa, musíte znát několik triků.

Co vařit, když není dost mletého masa – jak udělat více řízků / depositphotos.com

Kotlety mohou vařit téměř všechny hospodyňky a je jedno, zda kuřecí nebo vepřové a hovězí – vždy je tento pokrm pochoutkou. Někdy je příprava masové pochoutky ohrožena – mletého masa je příliš málo. My vám poradí, co přidat do mletého masa na kotlety, aby bylo objemnější, a natlačit celou horu jídla.

Co přidat do mletého masa na řízky pro kyprost – recept

Když se zeptáte zkušených kuchařek, řeknou vám, že do mletého masa na řízky můžete přidat ovesné vločky nebo nastrouhané brambory. Dva takové jednoduché produkty vám zvýší hmotnost mletého masa. Takový trik vám umožní vylisovat více řízků, ale ovlivní to i chuť. Pokud nechcete, aby měl masový pokrm příchuť obilovin nebo zeleniny, zkuste jej připravit tímto způsobem:

  • 400-450 g libovolného mletého masa;
  • 1 cibule;
  • 150 g strouhanky;
  • 5 vajec;
  • černý pepř, sůl – po 0,5 lžičky;
  • paprika – 1 lžička se sklíčkem;
  • svazek bylinek;
  • rostlinný olej.

Dále vše uděláme jako obvykle – maso umeleme na masovém strojku nebo zkombinujeme, stejným způsobem umeleme cibuli. V hluboké míse smícháme mleté maso, cibuli, vejce a papriku. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a strouhanku. Důkladně promícháme, mleté maso necháme 1 hodinu odležet. Poté odebíráme polínka po částech z okrajů mísy, tvoříme kotlety a smažíme na oleji z jedné strany, přičemž dáme silný oheň. Když se objeví kůrčička, kotlety otočíme, pánev přikryjeme pokličkou a smažíme dalších 3-5 minut. Výsledkem budou šťavnaté, nadýchané a vydatné kotlety. Díky strouhance v mletém mase se jeho hmotnost znatelně zvětší (během stání nabobtná), ale na chuť to nemá vliv.

Co se ještě přidává do mletého masa pro zvýšení objemu je toto cuketa a krupice. Navíc v letním období jde zelenina „na dračku“ obzvlášť dobře – kdo má vlastní zeleninové zahrádky, ví, že ke konci sezony už není cukety kam dávat. Přidáním jedné nastrouhané syrové zeleniny do mletého masa budete moci částečně uplatnit úrodu a zvětšit objem mletého masa a řízky získají svěží letní chuť. Krupici, jakožto produkt ke zvýšení objemu mletého masa, lze použít v jakémkoli receptu – stačí přidat 2-3 lžíce krupice do 400-500 g masového polotovaru a nechat misku s mletým masem hodinu stát. Během této doby krupice nabobtná a budete moci uvařit 2krát více řízků než bez ní.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes