Polévka ze dvou složek s neobvyklou chutí – vydatná a jednoduchá

Sytá fazolová polévka s příjemnou kyselostí.

Fazolová polévka – recept / foto: depositphotos.com/

Kysané zelí a fazole jsou velmi zdravé, proto vám nabízíme recept na polévku z těchto jednoduchých surovin, která zaujme svou chutí. Ideální varianta oběda pro ty, kteří se právě postí.

Mimochodem, fazole je nejlepší namočit přes noc, uvádí My s odkazem na myroslava_pekariuk.

Není horší než tradiční: recept na bombastické plněné zelí bez housek.

Postní polévka ze dvou ingrediencí – recept

Co budete potřebovat:

  • domácí sušené fazole 300 g
  • kysané zelí 500 g
  • tymián 1 snítka
  • Na pečeni:
  • cibule 1 ks.
  • paprika 1 lžička
  • sůl

Fazole namočte přes noc nebo na 3-4 hodiny do studené vody.

Fazole scedíme, zalijeme čistou studenou vodou a vaříme 2-2,5 hodiny, přičemž během vaření přidáváme sůl a tymián.

Nyní do polévky přidáme kysané zelí, které můžeme nakrájet na menší kousky, zamícháme a povaříme.

První pokrmy / infografika: My

Na pánvi na rostlinném oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přisypte papriku a promíchejte.

V případě potřeby osolte, ještě několik minut poduste a je hotovo.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak připravit postní polévku:

Kdo je Miroslava Pekariuk?

Miroslava Pekaryuk je účastnice kuchařské televizní show „Masterchef“ z Ivano-Frankivska. Miroslava ráda vaří maso a saláty a kombinuje zajímavé chutě. Sní o tom, že v budoucnu vydá vlastní knihu a bude sdílet skvělé recepty na sociálních sítích.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes