Sytá fazolová polévka s příjemnou kyselostí.
Fazolová polévka – recept / foto: depositphotos.com/
Kysané zelí a fazole jsou velmi zdravé, proto vám nabízíme recept na polévku z těchto jednoduchých surovin, která zaujme svou chutí. Ideální varianta oběda pro ty, kteří se právě postí.
Mimochodem, fazole je nejlepší namočit přes noc, uvádí My s odkazem na myroslava_pekariuk.
Není horší než tradiční: recept na bombastické plněné zelí bez housek.
Postní polévka ze dvou ingrediencí – recept
Co budete potřebovat:
- domácí sušené fazole 300 g
- kysané zelí 500 g
- tymián 1 snítka
- Na pečeni:
- cibule 1 ks.
- paprika 1 lžička
- sůl
Fazole namočte přes noc nebo na 3-4 hodiny do studené vody.
Fazole scedíme, zalijeme čistou studenou vodou a vaříme 2-2,5 hodiny, přičemž během vaření přidáváme sůl a tymián.
Nyní do polévky přidáme kysané zelí, které můžeme nakrájet na menší kousky, zamícháme a povaříme.
První pokrmy / infografika: My
Na pánvi na rostlinném oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přisypte papriku a promíchejte.
V případě potřeby osolte, ještě několik minut poduste a je hotovo.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit postní polévku:
Kdo je Miroslava Pekariuk?
Miroslava Pekaryuk je účastnice kuchařské televizní show „Masterchef“ z Ivano-Frankivska. Miroslava ráda vaří maso a saláty a kombinuje zajímavé chutě. Sní o tom, že v budoucnu vydá vlastní knihu a bude sdílet skvělé recepty na sociálních sítích.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.