Polévka s vermicelli a tajnou přísadou: co přidat na konci vaření

Tuto aromatickou polévku s velkou chutí jedí i děti.

Nejchutnější kuřecí polévka s vermicelli a brambory / foto depositphotos.com

Lehká a chuťově výrazná polévka s vermicelli je ideální variantou oběda pro celou rodinu. Takové druhé jídlo si oblíbí téměř každý. Navíc se snadno připravuje z levných surovin. A recept můžete doplnit podle své chuti.

Doporučujeme vařit klasickou polévku s přidáním tajné ingredience. Vyjde vám tak chutná, že si o další řeknou i vybíravé děti.

Kuřecí polévka s vermicelli

Do polévky můžete přidat obě části ptáka s kostmi a filé. V prvním případě bude pokrm chuťově výraznější, ale kaloričtější.

Ingredience:

  • kuře – 400 g;
  • cibule – 1 ks;
  • mrkev – 1 ks;
  • brambory – 3 ks;
  • vermicelli – 50 g;
  • vejce – 1 ks;
  • slunečnicový olej – 1 litr;
  • bobkový list – 1 ks;
  • sůl, pepř, koření;
  • bylinky podle chuti.

Maso nakrájejte na porce a vložte do hrnce s vodou a bobkovým listem. Přiveďte k varu a po 5-10 minutách vaření odstraňte pěnu. Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky, přidejte je do hrnce a vše společně vařte dalších 15 minut.

Cibuli a mrkev nakrájejte na malé kostičky. Smažte je na rozpáleném oleji, dokud nezměknou (5-7 minut). Přidejte a smažte dalších 5 minut.

Tajnou ingrediencí tohoto receptu je vejce. Šlehejte ho, dokud není homogenní. Když jsou brambory již hotové, vlijte vejce tenkým pramínkem do pánve za stálého míchání vody. Vznikne vám světlý vaječný „pavouk“.

Hotovou kuřecí polévku s vermikulí osolte, opepřete a okořeňte oblíbeným kořením, přidejte nasekané bylinky.

Polévka s vermicelli a brambory / foto depositphotos.com

Polévka s masovými kuličkami a vermicelli

Karbanátky lze připravit z jakéhokoli mletého masa, ale doba vaření se bude lišit – kuřecí karbanátky se vaří o něco rychleji.

Ingredience:

  • mleté maso – 400 g;
  • vermicelli – 50 g;
  • brambory – 3 ks;
  • mrkev – 1 ks;
  • cibule – 2 ks;
  • vejce – 1 ks;
  • slunečnicový olej – 1 litr;
  • sůl, pepř, koření podle chuti;
  • svazek bylinek.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Jednu cibuli přidejte k mletému masu, soli, koření a vejci. Vytvarujte karbanátky a vařte je 10-20 minut podle druhu masa.

Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky, dejte je do hrnce s vermikulášem a vařte 10 minut.

Nastrouháme mrkev a místo druhé cibule ji osmažíme do měkka, tedy asi 5 minut. Přidejte do polévky a vařte dalších 5 minut. Polévku s jíškou dochuťte přidáním bylinek, soli a koření. Před podáváním doporučujeme polévku 15 minut pod pokličkou rozvonět.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes