Neobvyklé a chutné tuňákové saláty: 4 recepty, které stojí za vyzkoušení

Jsou ideální k večeři jako samostatné jídlo.

Tuňákový salát – recept / depositphotos.com

Saláty jsou skvělou volbou jako snadný a jednoduchý způsob zpestření jídelníčku. Přidáním různých ingrediencí do jednoho produktu můžete získat každý den nový pokrm.

Dnes se budeme zabývat saláty s tuňákem. Tato ryba je bohatým zdrojem omega-3, selenu, draslíku a sodíku.

Tuňákový salát Mimosa

Mimosa s tuňákem je šťavnatá a chutná. Je to skvělý způsob, jak tento salát udělat zdravější. Pro přípravu si vezměte:

  • dvě mrkve;
  • dvě brambory:
  • jedna cibule;
  • pět vajec;
  • dvě konzervy tuňáka;
  • 300 gramů majonézy;
  • dvě lžíce octa;
  • dvě lžičky cukru.

Uvařte brambory, mrkev a vejce a oloupejte je. Cibuli nakrájejte nadrobno, zalijte ji půl minuty vroucí vodou a vyklopte na síto. Pak ji přelijeme studenou vodou, přidáme cukr a ocet.

Zatímco se cibule marinuje, můžete si dát půlhodinovou přestávku. Po uplynutí této doby pokračujte ve vaření.

Vyberte si talíř na salát. Na dno položíme rybu a lehce ji potřeme majonézou. Poté na něj natřeme bílky a mrkev. Každou vrstvu také potřeme majonézou.

Navrch posypeme nakládanou cibulí a nastrouháme brambory. Brambory bohatě obalíme, aby byly šťavnaté. Na ozdobu nastrouhejte žloutek a případně položte pár snítek bylinek dle vlastního výběru.

Italský salát s tuňákem a kukuřicí

Tento pokrm má skutečnou letní chuť. Nejlépe se připravuje, když je k dispozici vhodná sezónní zelenina, ale není to podmínkou.

K přípravě salátu z tuňáka a kukuřice vezměte:

  • jednu konzervu tuňáka;
  • pět polévkových lžic konzervované kukuřice;
  • osm křepelčích vajec;
  • osm cherry rajčat;
  • dvě okurky;
  • jedna červená sladká cibule;
  • 50 gramů fety;
  • koření;
  • olivový olej;
  • sedm oliv bez semínek.

Vejce se vaří, dokud nejsou hotová. Cibuli je třeba nakrájet na tenká úhledná půlkolečka. Křupavé okurky je třeba nakrájet na kolečka.

Vejce a cherry rajčata se nakrájejí na půlkolečka. Feta se rozdrobí na kostičky. Tuňáka lehce rozmačkáme vidličkou.

Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, zalijte olejem a kořením. Důkladně promíchejte a podávejte.

Salát z tuňáka a avokáda

Tento salát s konzervovaným tuňákem je vhodný, pokud chcete svůj jídelníček učinit zdravějším. Pro jeho přípravu si vezmeme:

  • tři vejce;
  • jedno avokádo;
  • polovina nebo třetina fialové cibule;
  • několik peříček zelené cibule;
  • svazek listů hlávkového salátu;
  • plechovka tuňáka;
  • lžíce citronové šťávy;
  • dvě lžíce olivového oleje;
  • koření.

Tuňáka nechte okapat a prohněťte ho. Uvařte vejce. Nakrájejte je a avokádo na malé kousky a cibuli na čtvrtkolečka.

Nakrájejte také hlávkový salát a zelenou cibulku. Vše dejte do mísy, zalijte olejem a citronovou šťávou, posypte kořením. Promíchejte a podávejte.

Salát z tuňáka a pekingského zelí

K tomuto pokrmu si připravíme lahodnou, zajímavou zálivku, kterou si můžete zapamatovat i pro další saláty. Na přípravu salátu si vezměte:

  • 250 g pekingského zelí;
  • jedna okurka;
  • pět cherry rajčat;
  • půl červené cibule;
  • tři lžíce konzervované kukuřice;
  • plechovka tuňáka;
  • dvě vejce.

Na zálivku budete potřebovat jogurt (3 lžíce), zrnitou hořčici (2 lžíce), citronovou šťávu (1 lžíce), olivový olej (1 lžíce) a koření.

Uvařte vejce. Ta, stejně jako zelí a zeleninu, nahrubo nakrájíme a ihned odložíme do mísy na salát. Cibuli nakrájejte na tenká čtvrtkruhová kolečka. Všechny ingredience přidejte do nádoby. Připravte zálivku a smíchejte ji se vším ostatním. Salát z tuňáka a vajec můžeme podávat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes