Lahodné krucheniki na sváteční stůl.
Kuřecí závitky s houbami – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Je čas plánovat jídelníček na Velikonoce, a proto vám nabízíme recept na vydatný masový pokrm, kterým můžete nasytit celou rodinu i hosty. Kručeny se vyklubou šťavnaté a s příjemnou houbovou chutí.
Mimochodem, na přílohu je nejlepší připravit bramborovou kaši nebo mladé brambory s máslem a koprem, uvádí My s odkazem na vistovska_kuchařka.
Koláč bez hnětení těsta s jarní náplní: vymetete ho raz dva.
Krušenice s houbami – recept
- kuřecí řízek 2 ks
- žampiony 300 g
- cibule 1 ks.
- mrkev 1 ks.
- máslo
- zakysaná smetana 2 lžíce
- mouka 1 polévková lžíce
- horká voda 150 ml
- bylinky a koření podle chuti
Cibuli a houby nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte.
Cibuli a mrkev osmahneme na rostlinném oleji, přidáme houby, osolíme a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Přidejte kousek másla.
Kuřecí řízky nakrájíme na talíře, opečeme.
Velikonoční stůl / infografika: My
Na každý plátek dejte zeleninovou a žampionovou nádivku, zabalte rohlíky.
Smažte závitky z obou stran dozlatova a vyjměte je z pánve.
Na stejné pánvi přidejte zakysanou smetanu, mouku, vodu a promíchejte.
Do omáčky vložte hrošíky a na mírném ohni je pod pokličkou udržujte 20 minut.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak uvařit krucheniki s houbami:
Kdo je vistovska_cooking?
vistovska_cooking je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru vistovska_cooking se přihlásilo více než 90 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.