Místo tradičních kotlet: luxusní masový pokrm na velikonoční stůl

Lahodné krucheniki na sváteční stůl.

Kuřecí závitky s houbami – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/

Je čas plánovat jídelníček na Velikonoce, a proto vám nabízíme recept na vydatný masový pokrm, kterým můžete nasytit celou rodinu i hosty. Kručeny se vyklubou šťavnaté a s příjemnou houbovou chutí.

Mimochodem, na přílohu je nejlepší připravit bramborovou kaši nebo mladé brambory s máslem a koprem, uvádí My s odkazem na vistovska_kuchařka.

Koláč bez hnětení těsta s jarní náplní: vymetete ho raz dva.

Krušenice s houbami – recept

  • kuřecí řízek 2 ks
  • žampiony 300 g
  • cibule 1 ks.
  • mrkev 1 ks.
  • máslo
  • zakysaná smetana 2 lžíce
  • mouka 1 polévková lžíce
  • horká voda 150 ml
  • bylinky a koření podle chuti

Cibuli a houby nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte.

Cibuli a mrkev osmahneme na rostlinném oleji, přidáme houby, osolíme a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Přidejte kousek másla.

Kuřecí řízky nakrájíme na talíře, opečeme.

Velikonoční stůl / infografika: My

Na každý plátek dejte zeleninovou a žampionovou nádivku, zabalte rohlíky.

Smažte závitky z obou stran dozlatova a vyjměte je z pánve.

Na stejné pánvi přidejte zakysanou smetanu, mouku, vodu a promíchejte.

Do omáčky vložte hrošíky a na mírném ohni je pod pokličkou udržujte 20 minut.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak uvařit krucheniki s houbami:

Kdo je vistovska_cooking?

vistovska_cooking je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru vistovska_cooking se přihlásilo více než 90 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes