Ideální koláč k prvním chodům nebo jako svačina.
Bay pie – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Upečení koláče může být snadné a nemusíte se s ním trápit hodiny. Nabízíme vám recept na chutný a vydatný koláč s lákavou jarní náplní, který zaujme jednoduchým souborem ingrediencí.
Mimochodem, do náplně můžete přidat i mozzarellu, uvádí My s odkazem na myroslava_pekariuk.
Polévka ze dvou ingrediencí s neobvyklou chutí – vydatná a jednoduchá.
Bayův koláč s vaječnou náplní – recept
Ingredience na těsto:
- vejce 2 ks
- rozpuštěné máslo 70 g
- kefír 400 g
- mouka 270 g
- sůl 1 lžička
- cukr 0,5 lžičky
- kvásek do těsta 1 lžička (se sklíčkem)
- sezamová semínka
Ingredience na náplň:
- vejce uvařená natvrdo 5 ks
- zelená cibule 200 g
- zakysaná smetana 2 polévkové lžíce
- kopr
- sůl podle chuti
Rozšlehejte vejce, přidejte rozpuštěné máslo, kefír a dobře promíchejte.
Přisypeme sůl, cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu promícháme.
Nakrájíme vařená vejce, zelenou cibulku, kopr, přidáme zakysanou smetanu a osolíme.
Formu na pečení vymažeme máslem, nalijeme do ní více než polovinu těsta, vložíme nádivku a naplníme zbylým těstem.
Koláč posypeme sezamovými semínky a pečeme při 180 stupních asi hodinu.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit jarní koláč s jarní náplní:
Kdo je Miroslava Pekariuk?
Miroslava Pekaryuk je účastnice kuchařské televizní show „Masterchef“ z Ivano-Frankivska. Miroslava ráda vaří maso a saláty a kombinuje zajímavé chutě. Sní o tom, že v budoucnu vydá vlastní knihu a bude sdílet skvělé recepty na sociálních sítích.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.