Jak připravit šťavnaté maso v hrncích: tři jednoduché recepty

Tento pokrm je ideální k večeři po náročném dni.

Maso s bramborami v hrnci se připravuje snadno a jednoduše / foto depositphotos.com

Maso v hrnci s bramborami – to je velmi chutný a soběstačný pokrm. Umožňuje s minimální námahou připravit jídlo najednou pro celou rodinu. Dnes se budeme zabývat třemi různými variantami.

Maso v hrncích – klasický recept

K přípravě masa s bramborami v hrncích budete potřebovat ty nejjednodušší produkty. Velkou výhodou tohoto pokrmu je, že nevyžaduje mnoho úsilí. Je to výhodné zejména po náročném dni – stačí dát vše do hrnce a odpočívat.

K přípravě vezměte:

  • 500 gramů stehenního řízku;
  • osm brambor;
  • dvě cibule;
  • bobkový list;
  • bylinky;
  • sůl a pepř;
  • dva šálky vývaru.

Příprava produktů – zelenina je očištěná a nakrájená. Maso je třeba také nakrájet. Pokud nemáte předem připravený vývar, nespěchejte a nahraďte ho obyčejnou vodou. Vývar z obchodu můžete zředit vývarem v kostce nebo „10 zeleninovým“ ve vodě.

Maso a zeleninu osolte a opepřete. Pokud jste však vzali vývar z obchodu, měli byste být se solí opatrní, protože je velmi slaná.

Do hrnců dejte zeleninu a na ni maso. V průběhu vaření pustí šťávu, která se vsákne do zeleniny. Vložte bobkový list a zalijte vývarem.

Vařte, dokud nejsou brambory a maso měkké a křehké. Doba závisí na vaší troubě, na tom, zda jste vše dali do jednoho hrnce nebo do několika – proto si to raději zkontrolujte. Když je vše hotové, posypeme nasekanými bylinkami. Můžete podávat přímo v hrncích, ale nezapomeňte pod ně dát talíře, aby horké pokrmy nepoškodily povrch.

Maso v hrncích s bramborami v troubě – recept krok za krokem s houbami

Druhý pokrm je složitější. Měli byste ho zvolit, abyste překvapili své hosty nebo pohostili své blízké něčím zajímavějším, když máte více volného času. K němu si vezmeme:

  • 600 gramů vepřového masa;
  • kilo brambor;
  • 600 gramů hub;
  • 100 gramů tvrdého sýra;
  • dvě cibule;
  • dvě mrkve;
  • 70 mililitrů rostlinného oleje;
  • 20 gramů másla;
  • 40 gramů majonézy;
  • pět stroužků česneku;
  • několik snítek kopru a petrželky;
  • sůl, pepř;
  • 300 ml vody.

Maso nakrájejte na malé kousky. Osmažte ho na rostlinném oleji do hněda a přendejte na talíř.

Houby očistíme a nakrájíme. Smažíme je na stejné pánvi, dokud se neodpaří všechna tekutina. Houby přendáme na jiný talíř.

Očistěte a připravte zeleninu. Nakrájejte cibuli a nastrouhejte mrkev. Společně je osmahněte na rostlinném oleji a vyjměte na talíř.

Oloupejte brambory a nakrájejte je na slámky. Smažte je, dokud nejsou napůl uvařené. Česnek a bylinky nakrájejte nadrobno.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Maso vložíme do hrnce (2,5 litru) a posypeme kořením. Navrch položíme mrkev, cibuli a česnek. Dále přijdou na řadu brambory. Opepříme je, osolíme a posypeme koprem a petrželkou.

Další vrstvou jsou houby. Ty se také osolí a dá se na ně máslo. Žampiony zalijeme vodou a potřeme majonézou. Vaříme asi 40 minut. Když bude maso v hrncích téměř hotové, posypeme je sýrem.

Pikantní maso v hrncích s brambory – recept

V tomto pokrmu je mnoho různých druhů koření, takže je z těchto tří pokrmů nejchutnější. Chcete-li maso v hrncích připravit královským způsobem, musíte si vzít:

  • 500 gramů vepřového nebo hovězího masa;
  • jedna cibule;
  • dvě mrkve;
  • dvě brambory;
  • dvě lžíce rajčatového protlaku;
  • jedna polévková lžíce mouky;
  • jednu polévkovou lžíci kmínu nebo ziry;
  • jednu polévkovou lžíci papriky;
  • sůl a pepř;
  • bylinky.

Maso nakrájejte na kostky. Nastrouhejte mrkev a nakrájejte cibuli. Brambory nakrájejte na kousky.

Smíchejte mouku, koření a rajčatový protlak, zřeďte vodou a přiveďte k homogenitě. Brambory, zeleninu a maso vložíme do hrnce a zalijeme je ochucenou omáčkou. Pečeme v troubě při 180 stupních asi hodinu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes