Jak připravit lahodné koblihy: křupavé, jemné, rozplývající se v ústech

Podle tohoto receptu jsou koblihy tak lahodné, že ani nestihnou vychladnout.

Nejchutnější těsto na koblihy / pixabay

Voňavé domácí koblihy se vyklubou tak chutné, že jim nelze odolat ani při dietě. Těsto se připravuje velmi jednoduše a vyjde hned napoprvé. Hotové výrobky můžete polít polevou nebo naplnit marmeládou – vše je omezeno jen vaší fantazií.

Jmenovali jsme dva způsoby přípravy koblih – recept s droždím a s tvarohem. Každý z nich je svým způsobem vynikající. Oba druhy jsou však velmi snadné na přípravu.

Tvarohové koblihy – recept jako z dětství

Kynuté těsto na koblihy je měkké a poddajné, je velmi vhodné na tvarování „baget“. Rychle se hněte a nelepí se na ruce. Z uvedeného množství výrobků získáte asi 20 kusů.

Složení:

  • mouka – 450 g;
  • mléko – 250 g;
  • sušené droždí – 1 polévková lžíce;
  • cukr – 3 polévkové lžíce;
  • sůl – špetka;
  • vanilin – špetka;
  • slunečnicový olej – 3 lžíce na těsto + 400 ml na smažení;
  • moučkový cukr – 25 g.

Zahřejte mléko na pokojovou teplotu. Smíchejte ho s droždím a cukrem. Necháme na teplém místě 10 minut kynout.

Mouku prosejeme přes síto. Vmíchejte ji do těsta. Přidejte vanilku, sůl a máslo. Hněťte těsto, dokud není pevné a nelepí se, asi 10 minut. Nechte těsto 1 hodinu kynout na teplém místě, aby se jeho objem zdvojnásobil.

Těsto rukama zploštíme a vytvarujeme z něj zploštělé kynuté koblihy s otvorem uprostřed. Na pánvi rozehřejte 400 ml oleje a koblihy smažte po dobu 2-3 minut. Poté je položte na papírové utěrky, aby se vstřebal přebytečný tuk. Po vychladnutí moučník posypeme moučkovým cukrem.

Pokud připravujete koblihy s náplní, udělejte na boku jeden vpich a výrobky naplňte cukrářským sáčkem nebo injekční stříkačkou.

Koblihy recept jednoduchý / foto pixabay.com

Rychlé tvarohové koblihy

Doporučuje se užívat domácí a tučný tvaroh. Tyto křupavé pochoutky jsou chutné samy o sobě, bez náplně.

Složení:

  • tučný tvaroh – 200 g;
  • mouka – 200 g;
  • vejce – 1 ks;
  • cukr – 4 polévkové lžíce;
  • jedlá soda – 0,5 lžičky;
  • vanilin – špetka;
  • sůl – špetka;
  • olej na smažení – 300 ml;
  • moučkový cukr na ozdobu.

V míse vyšlehejte vejce s cukrem, solí a vanilkou dohladka. Přidejte tvaroh a znovu promíchejte. Poté přisypeme mouku prosátou přes síto a necháme povolit. Uhněteme husté a homogenní těsto, ze kterého vyválíme kuličky.

Na pánvi svaříme olej a koblížky smažíme po 2 minutách. Kuličky se během smažení zvětší, proto mezi nimi nechte prostor. Poté je položte na papír, abyste odstranili přebytečný tuk.

Vychladlé tvarohové koblihy posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes