Tyto sendviče se hodí, když nemáte čas nebo jídlo na složitá jídla.
Jednoduché studené sendviče na rychlou ruku / pixabay
Levné sendviče na rychlo – cenný nález pro jednoduchou svačinu. Takové svačiny jsou ceněné pro jednoduchost přípravy. Stačí dát náplň na chléb, který může být navíc opečený nebo osušený.
Pokud vás věčná klasika „sendviče se salámem a sýrem“ nudí – nabízíme dalších 6 neméně chutných variant pro každou chuť.
Sendviče s červenou rybou a tvarohem
Pro tento recept budete potřebovat jakoukoli čerstvou nebo solenou rybu a také tučný, nejlépe domácí tvaroh.
Seznam produktů:
- tvaroh – 200 g;
- ryby – 100 g;
- česnek – 2 stroužky;
- kopr a petržel;
- sůl a koření;
- chléb – 7 plátků.
Tvaroh je třeba vyšlehat v mixéru spolu s česnekem. Bylinky nasekáme najemno a smícháme s tvarohovou směsí. Tuto směs namažte na chléb a obložte tenkými plátky lososa nebo lososa.
Stejným způsobem můžete připravit sendviče s červeným kaviárem místo ryby.
Sendviče se šproty a zeleninou
Plátky černého chleba nebo bochníku namažte tenkou vrstvou majonézy a na každý položte dvě ryby. Na šproty položte kolečka oblíbené zeleniny, například ředkvičky, okurky nebo rajčata. Posypte nasekanými bylinkami.
Sendviče jsou hotové – pro výraznější chuť je můžete postříkat citronovou šťávou. Předkrm je vhodné podávat ihned, než zelenina zvětrá.
Sendviče s tresčími játry a vejci
Připravte si jednu konzervu tresčích jater, 2 vařená kuřecí vejce a 2 lžíce majonézy a zelenou cibulku. Z jater slijte olej a rozmačkejte je vidličkou. Přidejte nastrouhaná vejce a majonézu, osolte. Směs namažte na chléb a ozdobte zelení.
Nejchutnější a nejjednodušší sendviče / foto depositphotos.com
Teplé sendviče s vejcem
Tyto sendviče jsou v Japonsku velmi oblíbené. K přípravě je třeba uvařit 6 vajec natvrdo, poté je nastrouhat a osolit. Smíchejte je se 3 lžícemi majonézy. Podle potřeby můžete přidat koření, bylinky, hořčici – sendvičová pomazánka je hotová.
Chléb by měl být z obou stran opečený na kousku másla. Krutony potřeme štědrou vrstvou vaječné hmoty a přikryjeme druhým plátkem. Tento předkrm je vhodné podávat teplý.
Sendviče s tuňákem v troubě
Tyto sendviče lze připravit z jakékoli rybí konzervy, například z lososa nebo makrely, ale nejlépe chutná tuňák.
Předehřejte troubu na 180°. Ve velké míse smíchejte rybí konzervu, 150 g strouhaného sýra, lžíci majonézy a nasekaný kopr. Poté náplní potřete chléb a pečte 10 minut.
Avokádové sendviče
Pro tento vitamínový a výživný recept budete potřebovat omáčku gamole. Smíchejte měkké zralé avokádo se lžičkou citronové šťávy, nasekanou cibulí a kořením podle chuti. Dobře se hodí paprika, sušený česnek a chilli papričky. Připravenou směs rozetřete na krutony – bude vynikající.