Stejně dobré jako tradiční: recept na bombastické plněné zelí bez povyku

Krásný recept na plněné zelí pro ty, kteří se postí.

Plněné zelí s houbami – recept / foto: depositphotos.com/, instagram.com/vistovska_cooking/

Pokud držíte půst a nevíte, co podávat k večeři, určitě zkuste uvařit postní plněné zelí podle tohoto receptu. Je to jednoduchý soubor ingrediencí, ale výsledkem je chutný a vydatný pokrm.

Mimochodem, čím déle budete plněné zelí držet na ohni, tím bude chutnější, uvádí My s odkazem na vistovska_cooking.

Velmi jednoduchý recept na zelný boršč – můžete vařit i každý den.

Postní plněné zelí – recept

Ingredience: 1:

  • zelí 1 střední
  • houby 300-400 g
  • rýže 200 g
  • mrkev 1 ks.
  • cibule 1 ks
  • bylinky
  • voda 300 ml
  • rajčatová omáčka 3 lžíce + 1 lžíce na smažení
  • koření podle chuti

Rýži vařte, dokud není napůl uvařená.

Cibuli a houby nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte a osmahněte na rostlinném oleji.

Přidejte rajčatový protlak a nechte pár minut na ohni.

Smíchejte rýži, zeleninu, houby, nasekané bylinky, sůl a koření.

Zelí ponoříme do vroucí vody, rozdělíme na listy.

Plněné zelí vytvarujte jako obvykle, vložte do hrnce se silným dnem.

Vařte 2-3 hodiny na mírném ohni.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak uvařit postní plněné zelí:

Kdo je vistovska_cooking?

vistovska_cooking je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru vistovska_cooking se přihlásilo více než 90 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes