Krásný recept na plněné zelí pro ty, kteří se postí.
Plněné zelí s houbami – recept / foto: depositphotos.com/, instagram.com/vistovska_cooking/
Pokud držíte půst a nevíte, co podávat k večeři, určitě zkuste uvařit postní plněné zelí podle tohoto receptu. Je to jednoduchý soubor ingrediencí, ale výsledkem je chutný a vydatný pokrm.
Mimochodem, čím déle budete plněné zelí držet na ohni, tím bude chutnější, uvádí My s odkazem na vistovska_cooking.
Velmi jednoduchý recept na zelný boršč – můžete vařit i každý den.
Postní plněné zelí – recept
Ingredience: 1:
- zelí 1 střední
- houby 300-400 g
- rýže 200 g
- mrkev 1 ks.
- cibule 1 ks
- bylinky
- voda 300 ml
- rajčatová omáčka 3 lžíce + 1 lžíce na smažení
- koření podle chuti
Rýži vařte, dokud není napůl uvařená.
Cibuli a houby nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte a osmahněte na rostlinném oleji.
Přidejte rajčatový protlak a nechte pár minut na ohni.
Smíchejte rýži, zeleninu, houby, nasekané bylinky, sůl a koření.
Zelí ponoříme do vroucí vody, rozdělíme na listy.
Plněné zelí vytvarujte jako obvykle, vložte do hrnce se silným dnem.
Vařte 2-3 hodiny na mírném ohni.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak uvařit postní plněné zelí:
Kdo je vistovska_cooking?
vistovska_cooking je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru vistovska_cooking se přihlásilo více než 90 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.