Nelepí se a nedrolí: jednoduchý recept na dokonalou polevu na dorty

Poleva je velmi snadná na přípravu a je dokonalá.

Připraveno velmi rychle a jednoduše / Koláž: My, foto depositphotos.com, screenshot z videa

Jednoduchá, na první pohled příprava polevy na kulichy se pro mnohé změní ve spoustu mouky, když neoschne, popraská nebo se lepí na ruce. My zjistil, že dobrý recept pomůže vyhnout se všem obtížím při přípravě a zdobení kulichů.

Mimochodem, dříve jsme si řekli: Sýrový kulich na Velikonoce: tři jednoduché a neobyčejně chutné recepty.

O osvědčený recept na kvalitní velikonoční mazanec se podělila kuchařská blogerka Valeria Pitel.

Ingredience: 1:

  • želatina – 5 g;
  • voda – 20 g;
  • cukr – 170 g;
  • voda – 35 g;
  • citronová šťáva – 1 lžička.

Nejprve je třeba nasypat želatinu do misky a zalít vodou (20 g). Dobře promíchejte a nechte několik minut nabobtnat.

Poté si vezměte hrnec a nasypte do něj cukr. Přidejte vodu (35 g) a citronovou šťávu.

Hrnec postavte na střední teplotu a přiveďte k varu, nezapomeňte sirup míchat, dokud se cukr nerozpustí.

Když sirup mírně vychladne (měl by zůstat horký, ale ne vařící), přidejte želatinu.

Poté směs vyšlehejte mixérem na vysoké otáčky. Poleva by měla zbělat a zhoustnout.

Směs rozetřete na paštiky a vychutnejte si dokonalou polevu.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video o tom, jak vyrobit nádhernou polevu:

Další recepty:

Co je Velikonoce

Pascha je velikonoční chléb v jihoruské, ukrajinské a běloruské kuchyni. Ve středním Rusku a na severu je hlavní název „kulič“ a paska je pokrm z tvarohu ve tvaru zkrácené pyramidy.

Velikonoce jsou jedním z nejstarších symbolů Kristova zmrtvýchvstání. Podobá se artosu, zvláštnímu kulatému vysokému chlebu s obrazem kříže a trnové koruny. Artos v chrámu znamená oběť za lidi – samotného Krista. Velikonoční pokrm odráží víru křesťanů v neviditelnou přítomnost vzkříšeného Pána při jejich slavnostním jídle.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes