Jak připravit křupavé kroužky z chobotnic v těstíčku: recept krok za krokem

Takovou pochoutku zvládnou připravit i začínající kuchaři.

Recept na kroužky z olihní v obalu / depositphotos.com

Smažené kalamáry jsou pokrmem, který se vyskytuje ve středomořské kuchyni. Syrové mořské plody se nakrájejí na kroužky, poté se obalí v mouce a usmaží v rostlinném oleji. V některých oblastech Španělska, například v Madridu, se do těstíčka přidává pivo nebo vejce a někdy se k obalování používá strouhanka.

V každém španělském baru najdete takový předkrm na jídelním lístku, smažené mořské plody se tam podávají jako „tapas“ – pohoštění k pivu. Přečtěte si, jak připravit kroužky z olihní podle různých receptů.

Smažené kroužky z olihní – recept s pivem

Kroužky olihní v těstíčku lze připravit s použitím různých obalovacích směsí. Doporučujeme vyzkoušet španělský recept a do mouky přidat sklenici piva – těstíčko pak bude křupavější.

Složení: 1:

  • půl kilogramu chobotnic;
  • jeden hrnek mouky;
  • jedna sklenice piva;
  • dva bílky ze slepičího vejce;
  • půl lžíce rostlinného oleje;
  • dvě lžičky soli;
  • dva šálky rafinovaného rostlinného oleje.

Chobotnice je třeba rozmrazit, opláchnout pod tekoucí vodou, odstranit chitinový plát a tenkou kůži. Nalijte pitnou vodu do hrnce nebo mísy, postavte na oheň. Osolte, mořské plody spusťte do vroucí vody a nezapomeňte, jak moc se mají vařit olihňové kroužky, nebo spíše celá těla. Nedělejte to déle než tři minuty, jinak budou mořské plody „gumové“. Slijte vodu a počkejte, až mořské plody vychladnou. Až se tak stane, nakrájejte olihně na kroužky. Do samostatné mísy nasypte mouku, přilijte pivo, olej a sůl a znovu promíchejte.

Oddělíme bílky od žloutků a mixérem je vyšleháme do pěny. Bílky vlijeme do těsta, znovu promícháme. Do hluboké pánve nalijte rafinovaný rostlinný olej, dobře zahřejte. Kalamáry namočte do těstíčka, smažte v oleji z obou stran 3-5 minut. V případě potřeby můžete mořské plody položit na papírovou utěrku, abyste odstranili zbytky tuku.

Smažené kroužky z olihní – recept s mlékem

Další možností, jak připravit kroužky z olihní v těstíčku, je použít mléko místo piva. Obalení bude také křupavé, ale křehčí a jemnější než v předchozím receptu, a sýr mu dodá pikantní nádech.

Ingredience: 1:

  • Půl kilogramu chlazených kalamárů;
  • jedno vejce;
  • tři lžíce mléka;
  • dvě špetky soli;
  • špetku mletého černého pepře;
  • tři lžíce strouhanky;
  • tři lžíce mouky;
  • sto gramů sýra;
  • dva stroužky česneku;
  • petržel;
  • kelímek zakysané smetany.

Nalijte pitnou vodu do misky, postavte ji na oheň. Počkej, až začne vřít, pak do nádoby s vroucí tekutinou vlož olihně a 3 minuty je povař. Mořské plody vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte na kolečka. Do samostatné nádoby nalijeme mléko, rozšleháme vejce, osolíme, opepříme, vše protřepeme vidličkou nebo metličkou. V ploché misce smícháme strouhanku a mouku, kalamáry namočíme nejprve do těstíčka a pak do strouhanky. V hluboké pánvi nebo kotlíku rozehřejeme dva hrnky rostlinného oleje, mořské plody smažíme 5-7 minut z každé strany.

Současně si připravte omáčku – nastrouhejte sýr, nasekejte bylinky, prolisujte česnek. Všechny tyto ingredience dejte do malé misky, zalijte zakysanou smetanou a důkladně promíchejte. Kalamáry s omáčkou podávejte na stůl.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Beautier lashes